به گزارش همشهری آنلاین تحلیل انتقادی برخی از نظریههای مهم و اثرگذار در باره عدالتپژوهی، از اهداف اصلی نگارش این اثر به شمار میآید.
این اثر ابتدا ابعاد و مسایل عدالتپژوهی را بررسی کرده، مفهوم آن را از نظر میگذراند تا راهی به سوی جنبه اخلاقی و ارزش عدالت و جنبههای معرفتشناختی عدالتپژوهی باز کند. نویسنده در ادامه مفهوم عدالت را در اندیشه فیلسوفان کلاسیک بررسی و نظریههای عدالت در آرای افلاطون، ارسطو و فارابی را واکاوی میکند.
بررسی این مفهوم چالشبرانگیز در اندیشههای مدرن، بخش بعدی این اثر را تشکیل و «تجربهگرایی در برابر عقلگرایی» یکی از مباحث این اثر را به خود اختصاص میدهد.
نویسنده در ادامه پژوهشهایش به تحلیل و بررسی نظریه عدالت «رالز» که شهرت جهانی دارد، میپردازدو سپس اختیارگرایی را در کنار عدالت اجتماعی و جامعهگرایان را با توجه به مقوله عدالت از نظر گذرانده، بررسی میکند.[عدالت؛ در گفتگو با دکتر احمد واعظی]
کتاب «نقد و بررسی نظریههای عدالت» در 540 صفحه از سوی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) منتشر شده است.
نشست هفتگی شهرکتاب در ساعت ۱۶ و 30 دقیقه سهشنبه 26 مرداد در مرکز فرهنگی شهرکتاب واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، نبش کوچهی سوم برگزار میشود و ورود برای علاقهمندان آزاد است